En ateists påstander

«Påstander»

Ble presentert til meg iform av lenker. Her er de aktuelle lenkene:

Lenke 1 «Logically disproving the Christian God»

Lenke 2 «Molecular Dating, Evolutionary Rates, and the Age of the Grasses»

Lenke 3 «Et google søk…»

Å logisk motbevise den kristne Gud

For det første har denne artikkelforfatteren (jeg) aldri påstått at det trengs mer tro for å være en ateist, enn det som trengs for å være kristen, med mindre vi ikke tar med empiri i regnestykket. Da tror jeg den ateisten krever mer tro. Jeg har stilt noen spørsmål angående evolusjonsteorien her, og jeg har spurt om det ikke trengs tro for å være en ateist også. Svaret mener jeg er et klinkende klart, ja. Artikkelen forteller oss at kristne mener Gud er ufeilbarig, og at Bibelen er det sanne Ordet til Gud. Dette stemmer, de fleste kristne er av denne oppfatning.

Artikkelforfatter fortsetter med å nevne at kristne er av oppfatning om at jorden er ca 6500 år gammel, dette stemmer med noen kristne, men ikke alle. En del kristne er tilhengere av teistisk evolusjon. Videre, påstår artikkelforfatter at det er en haug med bevis som støtter opp om radiometrisk datering, men utelater å nevne at rediometrisk testing, også motbeviser en gammel jord og flere tester har vist dette. Deretter går forfatteren ut i fra at radiometrisk datering viser, at vi har funnet fossiler som er flere hundretusener, og millioner av år gamle. En påstand som bygger på at den radiometriske dateringen er riktig.

ark-dimensions

Deretter tror forfatteren at Noa tok med seg alle artene om bord i arken, noe som ikke stemmer. I Bibelen kan vi lese:

1. Mosebok 6:19-20
«Blant alle levende skapninger skal du ta ett par av hvert slag inn i arken, så de berger livet sammen med deg. Hann og hunn skal det være. Ett par av hvert slag skal komme inn til deg, av alle slags fugler og alle slags fe og alle slags krypdyr på marken, så de kan berge livet.»

1. Mosebok 7:2-3
«Av alle rene dyr skal du ta med deg sju par, hann og hunn, og av de dyrene som ikke er rene, ett par, hann og hunn, og likedan av fuglene under himmelen, sju par, hann og hunn, for at deres slekter kan holdes i live på jorden.»

Her kan vi se at Bibelen snakker aldri om arter, men slag, et uttrykk vi ikke bruker idag, fordi vi klassifiserer hver lille endring innenfor en famile av dyr, som art. Variasjoner innenfor et slag, er ikke noe kreasjonister benekter, vi som er ung-jord kreasjonister mener variasjoner av slag har forekommet fra Noas tid, til idag.

Vanlige misoppfatninger

Om Bibelen verserer på internettet, en av de er at Bibelen forteller oss at jorden er flat. Et fenomen slo Europa fra ca 300 e.kr. til ca 1300 e.kr. Dette er hva noen vil kalle den mørke middelalder, der vitenskap og sannhet ble undertrykket under trussel om vold. Den tidligste av disse flate-jord teorister var den afrikanske Lactantius, en profesjonell retoriker som konverterte til kristendommen midten av livet.
Han avviste alle de greske filosofer, og dermed også en sfærisk jord. Hans synspunkter ble ansett som kjetteri av kirkefedrene og hans arbeid ble ignorert til renessansen
. Man har flere eksempler på at man tillegger en hel religion et verdenssyn, bare fordi noen få hadde synet. Dette er en logisk feilslutning, kalt ad-hominem. Det var virkelig bare noen få som hadde dette synet, kristne og ikke-kristne. Det de fleste ikke ser ut til å ha fått med seg, er at kristne med en annen Bibelsk kanon enn den romersk katolske kirken, og mente at Gud var øverste autoritet, ikke kirken er de som ble jaget, forfulgt og drept.

Mange slike historikere har bare fulgt mønsteret av andre uten å sjekke fakta. Faktisk tok ikke de fleste kirkefedrene opp spørsmålet om formen på jorda i det hele tatt, og de fleste må ha ansett det som «rund» eller sfærisk. Dette kan understrekes av Jesaja 40:22:
«Herren troner over jordens krets,
og de som bor der, er som gresshopper.
Han brer himmelen ut som et slør
og spenner den ut som et telt til å bo i.
»

Ikke-literære figurativ tale, som «de fire verdenshjørner» er brukt idag også, uten at vi tror at den som snakker tror på noen flat jord. På hebraisk betyr «rund» også sfærisk. Troen på en flat jord hadde aldri noe med kristendommen å gjøre, og flere ble sett som kjettere for troen de hadde på en flat jord. Ateister er de eneste som tar hver hver eneste bokstav i Bibelen bokstavelig, uten å se hva slags bok de tar bibelversene fra.

Ifra 1. Kongebok 7:26, angående PI:
«Karet var en håndsbredd tykt, og kanten var laget som kanten på et beger, formet som en lotusblomst. Det rommet to tusen bat.»

Kan det da tenkes at dette begeret så slik ut? cup

 

 

Dateringsmetoder og google søkRockStrata

Er det umulig å svare på, før man har en påstand, eller et motargument på allerede fremmede påstander. Den 2. lenken er også et papir jeg ikke har tilgang til.

Det jeg generelt kan si om dateringsmetoder er at aldre som er tildelt bergarter, er basert på ideen om at steinlag lavere i strata ble avsatt før steinlag som er høyere. Kreasjonister ikke nødvendigvis uenig med dette konseptet, men den kan bare brukes i lag som finnes på ett sted på denne jorden, i USA, North Dakota. Men ikke engang der, er den fullstending som presentert i skolebøkene. Andre steder er denne strataen forskyvd, og vi finner forstenede trær som ligger igjennom flere lag med strata som det visstnok skal være millioner av år imellom hverandre. Trær lever ikke millioner av år, så dette er et kraftig bevis på at dateringsmetodene ved bruk av geologiske lag er misoppfattet. Radiometrisk datering bygger på forutsetninger, vi må akseptere for at metoden for å være pålitelig. De fleste radiometriske dateringsteknikker må gjøre tre forutsetninger, dersom den skal anses som korrekt:

  • At frekvensen av en radioaktiv nedbrytning er kjent, og har vært konstant siden den bergart dannet.
  • At det har ikke vært tap eller gevinstisotoper fra fjellet.
  • At mengder av foreldre og datter isotoper da bergarten dannet, er kjent.

s3kq41Det store problemet med den første forutsetningen er at det er ingen måte å bevise at forfallsraten ikke var annerledes på et tidspunkt i fortiden. Det er sant at radioisotop-forfallet er stabile i dag, men hvis man legger katastrofisme til grunn for dateringsmetoden, istedenfor evolusjonsteorien, ville dateringen kommet opp med andre tall.

Gud har også forutsett at folk vil tro på det de vil, og fnyse av Hans skapelse, dom og frelse.

2. Peter 3:3-6
«Først og fremst må dere vite at det i de siste dager skal komme folk som farer med spott og følger sine egne lyster. Hånlig sier de: «Hva med løftet om hans gjenkomst? Våre fedre er døde, men alt er som det har vært fra skapelsen av.» De som sier slikt, glemmer at det fra eldgammel tid var himler og en jord som steg fram av vann og består ved vann, i kraft av Guds ord. Og ved vann gikk den første verden under da den ble oversvømt av vann.»

Kilder:
http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth
https://answersingenesis.org/age-of-the-earth/dating-methods/
http://creationwiki.org/Geological_column#The_Williston_Basin_in_North_Dakota

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s