Massiv vannreserve funnet nær jordens indre

Tre ganger større enn haveneearth_inside

Oppdagelsen er ikke ny, men denne oppdagelsen viser at det er enda større vannreserver under jordens overflate, enn det som er tidligere antatt. En vannreserve tre ganger større enn havene er blitt funnet dypt under jordens overflate. Dette funnet kan være til hjelp å foklare hvor havene kommer ifra. Vannet er gjemt inne i en blå stein kalt ringwoodite som ligger 700 kilometer under jorden i mantelen, laget av varm stein mellom jordas overflate og dens kjerne.

«Det er god dokumentasjon på at jordas vann kom innenfra,» sier Steven Jacobsen fra Northwestern University i Evanston, Illinois.

«En av grunnene til at jorda er en så dynamisk planet, er tilstedeværelsen av vann i sitt interiør,« sier forskningsleder Graham Pearson. «Vann forandrer alt om hvordan en planet fungerer,«

«Vannets kretsløp innebærer mer enn bare vann som sirkulerer mellom atmosfære, hav og overflatevann. Den strekker seg dypt inn i Jordens indre eller under tilstøtende plater av skorpe, synker ned i mantelen og bærer vann med seg.»
Science 13 June 2014: Vol. 344 no. 6189 pp. 1265-1268

"Ring of fire" Steder med mye vulkansk aktivitet på jorden.

«Ring of fire» Steder med mye vulkansk aktivitet på jorden.

Kan støtte flod-teorien

En måte vannet kan bli løslatt fra mantelen, er for steinene å gjennomgå en forandring i mineralstrukturen i løpet av Noas flom. Dette ville stige gjennom mantelen med magma og bli skyvd ut fra overflaten gjennom vulkanutbrudd. Under Noas flod, ville det vært mye vulkansk aktivitet som følge av den plutselige forskyvningen av tektoniske plater og «utbruddet av havenes dyp».

Feltstudier av Columbia Rivers basalter avslører en rekke bevis som peker til rask ekstrudering, rask nedkjøling, og rask rekkefølge av lavastrømmer. Bevisene indikerer også at lava ble ekstrudert under vann.

shapes-lavas

I Bibelen

1. Mosebok 7:10-11
«Da nå sju dager var til ende, kom storflommen over jorden. I det året da Noah fylte 600 år, den syttende dagen i den andre måneden, brøt alle kilder fra det store havdypet fram, og himmelens luker åpnet seg.»

Hvis man leser 1. Mosebok 7:7-10 nøye, indikerer det at vann allerede hadde begynte å strømme fra havets bunn, før utbruddet kom:
«Så gikk de inn i arken, Noah og hans sønner, hans kone og hans sønnekoner med ham, for å berge seg for vannflommen. Av de rene og urene dyr, av fuglene og alt som kryper på marken, kom to og to, hann og hunn, inn i arken til Noah, slik Gud hadde pålagt ham. Da nå sju dager var til ende, kom storflommen over jorden.»

Noe som stemmer med forskerne oppdagelser om at vann stadig presser seg igjennom jordens mineraler og inn i havene kontinuerlig. Denne prosessen skjer også andre veien.

I Esekiel 26:19, kan vi også lese at:
«For så sier Herren, Israels Gud: Når jeg gjør dig til en ødelagt by, lik de byer som det ikke lenger bor folk i, når jeg lar dypets vann stige op over dig, så vannmassene skjuler dig,»

I 2. Mosebok 20:3-4, leser vi følgende:
«Du skal ikke ha andre guder enn meg.
Du skal ikke lage deg noe gudebilde, eller noe slags bilde av det som er oppe i himmelen eller nede på jorden eller i vannet under jorden.»

Det finnes 277 historier fra gammelt av om en global flom, i følge Trey Smith, en som har gjort detaljert research rundt temaet.

Men slapp av, Gud har lovt menneskene at Han aldri vil ødelegge alt Han har skapt med en flom igjen, Han sendte derimot Sin enbårne Sønn, for at alle skulle bli frelst igjennom Ham. Tenk på det som en «Noas ark» til evig liv.

 

En mer detaljert oversikt over "the ring of fire"

En mer detaljert oversikt over «the ring of fire»

Kilder:
http://www.sciencemag.org/content/344/6189/1265
http://time.com/22316/massive-water-reserve-near-earths-center-nature-study/
http://www.newscientist.com/article/dn25723-massive-ocean-discovered-towards-earths-core.html#.VIxCKntH5cg
http://creation.com/oceans-of-water-deep-inside-the-earth
http://creation.com/field-studies-in-the-columbia-river-basalt-northwest-usa
http://beginningandend.com/scientists-confirm-biblical-account-of-the-fountains-of-the-deep/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s