Dinosaurer, da?

Finnes de i Bibelen?

Ja, først må vi avklare dette, da. Mange nye bibeloversettelser, har «fulgt med i tiden», eller prøvd i det minste. Resultatet av dette, er at i noen av de nye oversettelser, finner man ikke store øglelignende dyr. Noen har oversatt de som elefanter, eller flodhester, fra oprinnelige oversettelser som sier drager, «behemoth» eller «leviathan». Det er jo veldig synd, mange går rundt med oppfatningen om at Bibelen ikke inneholder en viktig del av vår historie, og tviler på dens autensitet. Vi kan starte med å liste opp noen Bibelvers som nevner disse store øglelignende dyrene:

Ordet «dinosaur», var noe som ble oppfunnet i 1841 av biologen og paleontologen Sir Richard Owen. Ordet stammer fra to greske ord (deinos) og (sauros), som kan oversettes til «skrekkelig øgle». Hva kalte folk disse dyrene, før dette ordet dinosaur ble oppfunnet? Kan du gjette? Noen gode gjetninger, ville vært drager, leviathan, enig? Vi kan finne mange «folkehistorier» og nedskrevne «myter» om disse dyrene fra blant annet Aleksander den store, som så drager i India. Men de finnes over hele kloden, Marco Polo har også rapportert om det samme, folk vi tar vår historie fra i moderne skolebøker, men utelater det som skremmer vår tradisjonelle tankegang. Kulturer har også laget bilder og skulpturer av disse dyrene, som ligner veldig på de grafiske fremstillingene vi har laget idag etter fossilene. Dragehistorier er nesten universalt igjennom antikke kulturer. Hvis dette bare var fantasi, måtte den ha smittet voldsomt over kontinentene?

Dinosaurer og mennesker samtidig?

dinosaursHvis en skal ta Bibelen for god fisk, så vil svaret være ja. Men jeg er klar over at leserene her ikke legger noen autoritet i boken, så jeg må presentere de historiske og fossile bevisene. I Paluxy-elven, ble det i 1938 funnet fossile fotavtrykk av både menneske og dinosaurer i samme lag. Det skapte en furore, som enda ikke har stilnet. I mange tiår virket det som et klart bevis på at mennesker og dinosaurer eksisterte sammen. Men for noen år siden, oppdaget en dataprogrammerer, Glen Kuban, kjemiske misfarginger på forsiden av de menneskelignende fotavtrykkene og dette førte til at han og andre mente at dette ikke var menneskespor. Ikke alle var overbevist, men det er vanskelig å akseptere noe som rokker ved godt aksepterte teorier.

«Such an occurrence [i.e., human and dinosaur tracks in the same stratum], if verified, would seriously disrupt conventional interpretations of biological and geological history and would support the doctrines of creationism and catastrophism»
– Journal of Geologic Education 1983, 111-123.

urlDenne uenigheten er nok ikke over. Og inntil videre får kreasjonister vente på andre fossile bevis, selv om vi tror på Bibelens autoritet. Det er kanskje unødvendig å si, men når en graver etter fossile bevis, og har hele jordens landmasse som potensielle oppdagelser, er det vanskelig å finne disse to avtrykkene sammen. I tillegg, er de fleste fossiler vi finner, bare havdyr av mindre sort, ca 5% er større fossiler.

I antikkens kulturer

Her er hvor det begynner å bli spennende. Som nevnt, er dinosaurer skildret og tegnet av mange antikke kulturer, men også senere kulturer som romerriket. Siden det er så mange å ta av, vil jeg bare nevne de mest tydelige skildringene vi har tilgjengelig fra forskjellige verdensdeler:

Man kan trygt si at disse funnene utfordrer det ortodokse vitenskapelige og paleontologiske samfunnet. Hvordan kan antikke kulturer, skildre disse dyrene med så stor nøyaktighet, uten å ha sett dem?

Millioner av år?

Fossile dinosaurer blir ikke gravd opp med et tidsstempel på de. For å datere fossilene bruker man noe som heter C-14 dateringsmetode, hvor en regner ut halveringstiden på Karbon-14. I tillegg/eller så bruker de ‘den geologiske kolonne’ til å kategorisere alderen ut fra lag i jorden. Siden dette temaet er så stort, så må jeg ta for meg dateringsmetodene i egen post. Men vi har alikevel noen indikasjoner på disse dateringsmetodene må være overfladiske, som jeg skal nevne nå.

Hudvev og blodceller?

En fossil dinosaur ble funnet i 1999, den er mumifisert og dens hud er nesten perfekt bevart. Evolusjonister daterer funnet 65 millioner år gammel. Den er en av fire slike bevarte fossiler og gunnen til at den er datert til 65 millioner år tilbake, er laget i den ‘geologiske kolonne’ hvor den er funnet. De mener fossilet er blitt begravet raskt, noe kreasjonister må være enig i, da vi tror en flom uttryddet alle dyrene og menneskene som ikke var med på Noas ark.

A: Pilen peker på et fragment av vevet som fortsatt er elastisk. Hvilket elastisk vev kan vare millioner av år? B: Mer elastisk vev. C: I denne benregionen viser bildet hvor fiberstrukturen er fortsatt til stede, sammenlignet med de fleste fossile bein som mangler denne strukturen.

A: Pilen peker på et fragment av vevet som fortsatt er elastisk. Hvilket elastisk vev kan vare millioner av år?
B: Mer elastisk vev.
C: I denne benregionen viser bildet hvor fiberstrukturen er fortsatt til stede, sammenlignet med de fleste fossile bein som mangler denne strukturen.

Et bein av dinosauren T-rex, ble også funnet, med intakte blodkanaler inne i benet som ikke var fullstendig fossilt. Forskerne fant røde blodlegemer inne i beinet på dinosauren. Noen av bevisene for at hemoglobiner hadde overlevd i beinet:

  • Vevet var rødbrunt, fargen på hemoglobin. Væske ble trukket ut fra vevet.
  • Siden blod har stort jerninnhold, reagerer det på magnetiske felt.
  • Hemoglobinet ble sprøytet inn i rotter og etter noen uker, bygget rottene seg opp antistoffer mot forbindelsene.

    Venstre: Mykt vev av typen blodkar. Høyre: Disse mikroskopiske strukturene ble presset ut av noen av blodkarene, og kan ses ut til å være "celler" som forskerne sa. Jeg tror det er helt legitimt å spørre om disse virkelig er 65 millioner år gamle.

    Venstre: Mykt vev av typen blodkar.
    Høyre: Disse mikroskopiske strukturene ble presset ut av noen av blodkarene, og kan ses ut til å være «celler» som forskerne sa. Jeg tror det er helt legitimt å spørre om disse virkelig er 65 millioner år gamle.

Siden fossilet ble funnet i et lag som er vedtatt å være mange millioner år gammelt, må derfor også disse cellene av blod og vev være det også ikke sant? Eller er dette en sirkulærlogikk? Selv om beviser for at disse ikke kan være så gamle eksisterer, vil man alltid bygge på fundamentet om at disse er så mange millioner år gamle. Derfor er mysteriet «uløst», mens man fortsetter i det samme ortodokse paradigmet.

Katastrofisme eller millioner av år?

Fossile lag som indikerer «livets alder« antas å bli deponert lagvis i orden over mange millioner av år. Dette er en teori som ikke tar høyde for katastrofisme. Skal en se det fra et Bibelsk synspunkt, er lagene skapt som følge av en verdensomspennde flom, hvor vann trolig brøt ut fra havets bunn (1. Mos 7:10-12). Deretter kan tidevann (flo og fjære) ha stått for den lagvise deponeringen av bergarter. En naturlig effekt er også at havorganismer dør først av plutselig varmt vann fra jordens indre og blir deponert i de underste lagene, deretter større dyr ettersom de døde som følge av katastrofen. Dateringsteori forutsier mange konstanter for å komme frem til en alder av prøvene som blir testet. Siden det er ingen måte å måle konstant karboninnhold, temperatur, og mange andre faktorer i millioner av år, er det forutsetninger som setter standarden på dateringen. Vitenskap har blitt en «gud» sin valgfrihet, og akkurat som tradisjonelle religioner, behandler de ikke bevis som motsier teoriene, de forsøker heller å å få bevisene tilpasset sine teorier.

Dateringsteori sparer jeg til en annen gang, så ikke dette blir altfor langt. Imens kan du leke deg med tanken sammen med Pangea:

Hvordan ble Pangea til våre kontinenter idag?

Katastrofisme eller millioner av år?

 

Kilder:

http://www.forbidden-history.com/
https://www.christiancourier.com/articles/93-dinosaurs-and-the-bible
https://answersingenesis.org/dinosaurs/
http://www.genesispark.com/exhibits/evidence/historical/ancient/dinosaur/

 

En kommentar om “Dinosaurer, da?

  1. Tilbaketråkk: Apologeten | C-14 karbondatering

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s